Asso és Prestige  
  Minőség kompromisszumok nélkül - a legendás legelső

Főoldal  |   Hírek!  |   ASSO típusok   |   PRESTIGE típusok  |   Árlisták   |   Üzenet  |   Használt hajók   T

PRESTIGE katamarán aljú RIB motorcsónakok:

Prestige Ranger
400

Prestige Ranger
475

Prestige Ranger
600

PRESTIGE CRUISER katamarán aljú RIB motorcsónak:

Prestige Cruiser
530

Prestige Cruiser
630

Prestige Cruiser
730

PRESTIGE katamarán aljú RIB, vízre ereszthető orr-rámpával:

Prestige Rescue
630P

Prestige Rescue
730P

 

 

 

 

PRESTIGE Merevtestű katamarán aljú RIB (Rigid Inflatable Boat) motorcsónakok

 
 

Prestige Ranger 400
(13') gumicsónak

Prestige Ranger 475
(15' 7") gumihajó

Prestige Ranger 600
(20') gumihajó
 
Prestige Ranger 600 RIB motorcsónak

 
 

Prestige Cruiser 530
(17' 5") gumihajó

Prestige Cruiser 630
(20' 8") gumihajó
 

Prestige Cruiser 730
(24') gumihajó

 
 

PRESTIGE katamarán aljú RIB, vízre ereszthető orr-rámpával

 
 

Prestige Rescue 630P
(21') gumihajó

Prestige Rescue 730P
(24') gumihajó

 

A TELJESÍTMÉNY ABSZOLÚT BAJNOKA

MEREVTESTŰ FELFÚJHATÓ KATAMARÁN MOTORCSÓNAKOK

MUNKAVÉGZÉSHEZ ÉS SZÓRAKOZÁSHOZ

Rövid áttekintés és összevetés a “V” aljú hajókkal:

A fejlesztés eredeti célja, hogy a nehéz és veszélyes körülmények között dolgozó emberek munkáját könnyebbé és hatékonyabbá tegye.

A PRESTIGE RIB gumicsónak típusok esetében a speciális katamarán fenék következtében a hajó sebessége lényegesen nagyobb, mint a hasonló méretű és motorizációjú "V" aljú hajóké. A tesztek során átlagosan 10 csomó (18 km/óra) volt a Prestige javára. A 6 m-es Prestige sebessége 150 LE motorral 110 km/óra felett van. Nem elhanyagolható, amikor fontos a gyors helyszínre érkezés.

Szintén a speciális katamarán fenék előnye, hogy a hajó merülése lényegesen kisebb, stabilitása nagyobb.

A fedélzet 30%-kal nagyobb, mert nem szűkül össze az orrnál, sőt a Rescue modelleknél az orr-rész egy motorral működtetett rámpaként engedhető le a vízszintig.

A fedélzet síkjába két acél sín került, melyhez gyorsan rögzíthetők különböző felszerelési tárgyak, eszközök anélkül, hogy a fedélzeten nyílásokat vagy egyéb rögzítési helyeket kellene kialakítani. Hamar átszerelhető különféle feladatokhoz, igényekhez.

 

KATAMARÁN, EGY FORRADALMI ÖTLET

Ez a forradalmian új formájú üvegszál erősítésű fenék kialakítás, melyet az off-shore versenyeken bevezetett technológiai újításokat felhasználva terveztek meg, könnyű vezethetőséget és nagy sebességet kínál a legnagyobb biztonság és kényelem mellett. A katamarán csónakok a fenék alatt kialakuló alagútba vezetett levegő felhajtóerejének következtében már kis sebességnél kezdenek siklani, a legnagyobb terhelés és kis teljesítményű motorok alkalmazása mellett is.

Nagyobb teljesítményű motorral felszerelve viszont annak ideális, akinek a hivatást a víz jelenti.

Sikláskor az alagútba áramló levegő hatása következtében különleges hajózási stabilitás valósul meg, amely a legnagyobb biztonság mellett teszi lehetővé az igen nagy teljesítményű propellerek használatát, így olyan sebességet érünk el, amely a hagyományos V alakú fenékkel épült hajók használatával elérhetetlennek bizonyul.

Egy Prestige Ranger 600-as típusú RIB gumicsónak 150 lóerős motorral felszerelve könnyedén eléri és meghaladja a 60 csomó (110 km/óra) sebességet.

A katamarán üvegszál erősítésű test különleges geometriájának köszönhetően került sor a széles és áramvonalas hajóorr kialakítására, a belső tér maximális kihasználására, egy ugyanilyen méretű hagyományos fenékkel készült csónakénál kb. 30%-kal nagyobb fedélzet megvalósítására.

 

EGY LÉGPÁRNA KÉNYELME

A csónak-család aljának figyelmes megtervezésekor tekintettel voltunk az alagútban keletkező légpárnára, így a végeredmény olyan kellemes hajózhatóság, amit eddig még soha nem értek el.

A “v” alakú középső gerinc összenyomja a bevezetett levegőt, és nem engedi a légpárnát oldalirányban vándorolni a hajótest alatt keletkezett alagútban, így teszi lehetővé a stabilitás és kényelem további fokozását, a még élvezetesebb haladást.

A nem mindennapi fenékkiképzés teherbíró képessége megkönnyíti az egykábeles kormány használatát nagy teljesítményű motorok használata esetén is.

A jelentős magasságú és hidrodinamikus vonalvezetésű katamarán talpak miatt a hullám nem ütközik az alagút tetejének, így eltérő feltételek mellett is garantált az állandó kényelem.

A kis sebességgel is, és minimális teljesítményű motorral is sikló Prestige motorcsónak kellemes és kényelmes vízi jármű, amely ideális egy nyugodt tengeri hétvégére vágyó család számára is.

 

A TENGER BIZTONSÁGOS ÉS KÉNYELMES MEGÉLÉSE

A biztonságot garantálja a statikus és dinamikus önürítő rendszer, a 90o-nál nagyobb oldalsó billenő szög, valamint az, hogy a csónak nem süllyedhet el.

A katamarán úgy viselkedik sikláskor, mintha két stabil „sínen” futna, a fenék alatti alagútba bevezetett levegőnek köszönhetően.

 

RÖGZÍTŐ-RENDSZER A FEDÉLZETBEN

A rozsdamentes acélból készült omega rögzítősín rendszer, amely a fedélzet síkjában található, lehetővé teszi különböző nyílások kialakítása nélkül is, a búvárpalack tartók, a tűzoltófecskendők, a hordágyak, csörlő és az egyéb speciális felszerelések gyors elhelyezését, rögzítését.

E sínekhez könnyen és percek alatt rögzíthető bármi, akár a vezetőülés és konzol is áthelyezhető, vagy bővíthető az ülőhelyek száma újabb padokkal, ha utasokat kell szállítani, de mindez eltávolítható hamar, és marad az üres fedélzet, amikor arra van szükség.

 

RESCUE: A TENGER MÉG TELJESEBB MEGÉLÉSÉHEZ

A Rescue család motorcsónakjainak elején egy villanymotorral leereszthető orr-rámpa található, amelynek segítségével könnyebbé válik a be- és kiszállás. Tökéletes megoldás azok számára, akiknek a víz adja a munkát, hasznos a mozgássérültek számára… egy megoldás ezerféle igény kielégítésére.

 

A VÁLLALAT ÉS A FEJLESZTÉS

A Prestige, az olasz hajógyártás történelmi márkaneve, amely a merevtestű felfújható katamaránok szinonimája. Alapítójának, Giuseppe Pennatinak a nemzetközi versenyeken szerzett tapasztalatai alapján született. Eredményei között négy gyorsasági világrekordot, Európa-bajnoki címet, két olasz bajnoki címet, számtalan túrát és tengeri kalandot tartunk számon, melyek felhívják a Prestige katamarán gumicsónakok kiváló adottságaira a figyelmet.

A Prestige dinamikusan fejlődő hajógyárként, az újabb és újabb műszaki megoldásokat kifejlesztve számos nemzetközi szabadalommal rendelkezik. A merevtestű katamaránok fejlesztése során lehetővé vált a ledönthető orr-rámpa megvalósítása, így egyszerűbbé vált a csónakba való be- és kiszállás, a balesetet szenvedett emberek, valamint a különböző tárgyak felvétele. A fedélzeten kialakított két omega sín pedig lehetővé tette az összes fedélzeti felszerelés gyors elhelyezését, rögzítését, áthelyezését.

A hajótest szerkezete: isophtalic műgyanta, üvegszövet és nagysűrüségű termanto maggal készített szendvics.

Nem használunk a gyártás során poliészter gyantát, mert annak kisebb a mechanikai szilárdsága, valamint hajlamosabb a higroszkopicitásra, amely delaminációt okozhat az idő múlásával.

A fedélzet ugyanazzal a technológiával és anyagokkal készül, mint a test.

A hurka anyaga kizárólag kívül Hypalon / belül Neoprene.

A Prestige szabadidős felhasználásra szánt csónakjai (4 m hossztól) anyagukban és kidolgozottságukban megegyeznek a munkára szántakkal, a különbség csak annyi, hogy nincs orr-rámpa és OMEGA sín a padlóban.


 Kapcsolat:   tel: (+36 1) 278-2756,   (+36 30) 9407-734   fax: (+36 1) 700-1001,         © 2006 ASSO S.r.l. & PRESTIGE S.r.l. & Csendes Imre

Jogi kikötések