Asso és Prestige  
  Minőség kompromisszumok nélkül - a legendás legelső

Főoldal  |   Hírek!  |   ASSO típusok   |   PRESTIGE típusok  |   Árlisták   |   Üzenet  |   Használt hajók   T

 Miért ASSO
vagy PRESTIGE?

 

  MIÉRT VÁLASSZAM AZ ASSO-t vagy PRESTIGE-t?


ASSO - a legelső RIB gumihajó

 

Az Asso volt az első olasz cég, amely olyan felfújható csónakot gyártott, amelynél a hajótest üvegszál erősítésű gyantával készült.

Ez a történelmi hajógyár, a minőség és a kényelem szinonimája. 1977-ben született meg az első olasz merevtestű felfújható csónak, amely nem egyszerűen kisebb méretű hajó vagy egy gumicsónak volt, hanem egy hihetetlen fejlődésre képes új hajózási mód.

Az Asso azóta is folytatja ennek az újfajta csónak-felfogásnak a fejlesztését azért, hogy bebizonyítsa, mire lehet képes egy nagy merevtestű felfújható csónak, és itt a nagy kifejezés nem a méretre utal, hanem egy nagyszerű termék koncepciójára, amely rendkívüli módon értékes, hatékony és biztonságos.

Az Asso által gyártott csónakok élettartama átlagosan 30 év (gyakorlatban bizonyított tény).

Egy Asso gumihajóra nemcsak a felépítése, hanem leginkább a hajózhatósága miatt esik a választás. A hajózás akkor válik örömtelivé, ha egy olyan kényelmes hajónk van, amelynek teljes egészében ki tudjuk használni a képességeit, és ahol a legénységet is a legnagyobb biztonságban tudhatjuk.

A kormányzási pozíció tökéletes megválasztása, a kilátás, az álló helyzetben való kormányzási lehetőség, az utasok számára kialakított ülések és kapaszkodók, a száraz tárolók száma (amely meghaladja bármely más, ebbe a kategóriába tartozó RIB gumicsónakon kialakított tároló számát), teljesen természetessé teszik a hajózás élvezetét.

Az állandó biztonság minden körülmények között megvalósul, mivel a legkisebb részletet is figyelmesen megtervezzük, ennek köszönhetően csónakjaink megbízhatóak és nem süllyedhetnek el.
Az Asso motorcsónakok működőképesek, vontathatók teljesen leeresztett hurkával is.

A hajótest szerkezete

A hajótest szerkezete: isophtalic műgyanta, üvegszövet és nagysűrűségű termanto maggal készített szendvics.
Nem használunk a gyártás során poliészter gyantát, mert annak kisebb a mechanikai szilárdsága, valamint hajlamosabb a higroszkopicitásra, amely delaminációt okozhat az idő múlásával.
A fedélzet ugyanazzal a technológiával és anyagokkal készül, mint a test.
A hurka anyaga kizárólag kívül Hypalon / belül Neoprene.

PRESTIGE - KÜLÖNLEGES, EREDETI  MEREV ALJ

 

A Prestige, az olasz hajógyártás történelmi márkaneve, amely a merevtestű felfújható katamaránok szinonimája. Alapítójának, Giuseppe Pennatinak a nemzetközi versenyeken szerzett tapasztalatai alapján született. Eredményei között négy gyorsasági világrekordot, Európa-bajnoki címet, két olasz bajnoki címet, számtalan túrát és tengeri kalandot tartunk számon, melyek felhívják a Prestige katamarán gumicsónakok kiváló adottságaira a figyelmet.

A PRESTIGE RIB gumicsónak típusok esetében a speciális katamarán fenék következtében a hajó sebessége lényegesen nagyobb, mint a hasonló méretű és motorizációjú "V" aljú hajóké. A tesztek során átlagosan 10 csomó (18 km/óra) volt a Prestige gumihajó javára. A 6 m-es Prestige gumihajó sebessége 150 LE motorral 110 km/óra felett van. Nem elhanyagolható, amikor fontos a gyors helyszínre érkezés.

Szintén a speciális katamarán fenék előnye, hogy a hajó merülése lényegesen kisebb, stabilitása nagyobb.

A fedélzet 30%-kal nagyobb, mert nem szűkül össze az orrnál, sőt a Rescue gumihajó modelleknél az orr-rész egy motorral működtetett rámpaként engedhető le a vízszintig.

A fedélzet síkjába két acél sín került, melyhez gyorsan rögzíthetők különböző felszerelési tárgyak, eszközök anélkül, hogy a fedélzeten nyílásokat vagy egyéb rögzítési helyeket kellene kialakítani. Hamar átszerelhető a gumihajó különféle feladatokhoz, igényekhez.

EGY LÉGPÁRNA KÉNYELME

A hajó-család aljának figyelmes megtervezésekor tekintettel voltunk az alagútban keletkező légpárnára, így a végeredmény olyan kellemes hajózhatóság, amit eddig még soha nem értek el.

A “v” alakú középső gerinc összenyomja a bevezetett levegőt, és nem engedi a légpárnát oldalirányban vándorolni a hajótest alatt keletkezett alagútban, így teszi lehetővé a stabilitás és kényelem további fokozását, a még élvezetesebb haladást.

A jelentős magasságú és hidrodinamikus vonalvezetésű katamarán talpak miatt a hullám nem ütközik az alagút tetejének, így eltérő feltételek mellett is garantált az állandó kényelem.

A kis sebességgel is, és minimális teljesítményű motorral is sikló Prestige motorcsónak kellemes és kényelmes vízi jármű, amely ideális egy nyugodt tengeri hétvégére vágyó család számára is.

 

KÉZMŰVES GYÁRTÁS

 

Az ASSO és PRESTIGE védjegy magas minőséget követel, ezért előtérben marad a kézműves gyártás. Magasan képzett dolgozók, egyedülálló minőségbiztosítási rendszer, szoros ellenőrzés minden lépésben, a szabástól az utolsó simításokig -- ez a legjobb garancia a legjobb minőségre.

 

MINŐSÉGI TANUSÍTVÁNYOK

 

Minden csónakunk megfelel az International Standard ISO-6185 és az Európai Közösség (European Community EEC) 94/25/EC, valamint számos egyéb nemzetközi és nemzeti szabványban rögzített feltételeknek. Ez a biztonság és megbízhatóság bizonyítéka az Ön számára.

 

vissza

2006 Hanex, Csendes Imre -- Minden jog fenntartva.

2006 Asso S.r.l. & Prestige S.r.l.  ALL RIGHTS RESERVED

 

 Kapcsolat:   tel: (+36 1) 278-2756,   (+36 30) 9407-734   fax: (+36 1) 700-1001,         © 2006 ASSO S.r.l. & PRESTIGE S.r.l. & Csendes Imre

Jogi kikötések